Enkel flytt med flyyfirmaFlytta hemifrån

Flytta till nytt boende 

Att flytta kan vara väldigt kluvet. Spännande att börja om i ett nytt boende, hus eller lägenhet. Kanske på en plats man inte känner till, eller på en plats man känner väl och längtat till. Men innan man kommer så långt är det en hel del att göra och en bra idé är att göra en lista med allt innan man sätter i gång med flyttfirma göteborg så att man inte missar något viktigt, och sedan bocka av punkterna i tur och ordning när de är gjorda. 

 

Det som behöver göras är: 

 – Ta beslut om själva flytten –  ska ni flytta själva eller beställa tjänsten? Bestäm också ifall ni vill ha packhjälp eller packa era saker själva. Beställ flytt hos vald flyttfirma om ni beslutar er för det, och även kartonger, bubbelplast att packa med och eventuellt packtejp och wellpapp till tavlor och liknande. Kartonger och packningstillbehör kan vid behov köpas separat eller så hjälper flyttfirman er med det. Kolla det och bra priser med den flyttfirma ni bestämmer er för. 

– Flyttstädning – ska ni beställa det eller göra det själv? Ofta har flyttfirmor möjlighet att ta hand om flyttstädning också om det önskas. 

 – Säg upp elnät och elleverans, internet och TV-abonnemang från avflyttningsdatum och beställ nya tjänster på nya adressen från inflyttningsdatum 

– Flytta eller ändra hemförsäkring 

 – Säg upp lägenheten eller informera BRF-styrelse eller samfällighet om att ni flyttar 

 – Anmäl ny adress till posten för eftersändning för mig själv

 – Anmäl ny mantalsskrivningsadress till Skatteverket 

 

Då är det dags att börja med det praktiska 

Flyttar man till större eller röjer ett dödsbo är det kanske ingen stor fråga vad som ska flyttas med och inte, medan det är en viktig fråga om man flyttar till mindre. Kanske får allting inte plats på nya stället? Då behöver en plan göras för att få med rätt saker och ta hand om det som blir över. 

Har ni beställt att flyttfirman ska ta hand om packning så bokar ni tid med dem , annars sätter ni själva i gång med packningen. Fundera på ifall ni ska märka kartongerna, och i så fall hur. 

Tänk också på att inte packa för tungt, eftersom någon ska bära kartongerna. Saker som är sköra behöver packas väldigt väl. Det finns bubbelplast på rulle att köpa, och man kan också lägga till exempel handdukar runt sköra saker för att minimera risken att något blir förstört. Har ni möjlighet att köra över sådana speciella saker till nya adressen själva så kan det vara allra smartast. 

 Att packa ner alla sina saker kan ta mer tid än man tror, så om tid finns så rekommenderas att börja tidigt med saker som inte ska användas före avflyttning. 

En av orsakerna till att det tar tid är att det brukar finnas motivation just i det här läget för att rensa bland sina saker. Kanske finns det prylar att sälja eller till och med saker som bara ska kastas? 

Blocket och Tradera kan med fördel användas för att sälja saker. Att transportera saker till återvinning kräver också lite tid. Själva beslutet likaså. Kanske fastnar man i gamla minnen när man rensar, och det är väl ganska roligt att kunna unna sig det – om man har tid!