Begravning i höstHantera situationerKöksrenovering & ArbetaTrygg med vad som händer

Anlita städfirma för storstädning

Det finns många anledningar att se över hemmet med en storstädning med jämna mellanrum. Visst kör man kanske vardaglig städning på en daglig basis, men att göra en storstädning är lika bra för bostaden som för din hälsa. Under året hinner ditt hem samla på sig mycket smuts och lort och i de flesta fall på ställen där du inte ser eller kommer åt. En storstädning kan nollställa hela din bostad och göra den ren och fräsch igen. Det kommer även att underlätta den vanliga hemstädningen för dig.

Rekommendationerna är att du gör en storstädning minst två gånger om året, men att storstäda är jobbigare och mycket mer tidskrävande än man kan tro. Det är lätt att man påbörjar en storstädning, men när man ser hur mycket jobb det är så övergår det lätt till att man slarvar lite i slutet. Med hjälp av en professionell städfirma kan du få hela ditt hem storstädat och allt inom loppet av en dag. Det bästa? Du behöver inte göra något själv utan kan med fördel gå ut och njuta av vädret under tiden.

Hur går en storstädning till?

Hur en storstädning går till kan variera mycket mellan olika städfirmor. Det vanligaste är dock att man rengör alla rum i bostaden så väl som att man putsar fönsterna. Beroende på storlek på din bostad kan personalen behöva komma igång tidigt på morgonen för att hinna slutföra städningen i god tid.

Som tidigare nämnt så ingår det väldigt många städningsmoment i en storstädning. Här får du t.ex. hjälp att rengöra under badkaret, bakom spisen, i ugnen, få hjälp med städning av golv och putsning av fönster så väl som rengöring av fönsterkarmar. Balkong eller förråd brukar kunna ses som biytor och därför är det inte alltid som dessa utrymmen ingår per automatik. Dock kan de nästan alltid bokas till för en extra avgift.

Att tänka på inför en storstädning

Du ska ha en annan människa som ska städa i ditt hem. Då finns det en hel del saker att tänka på. Till att börja med kan det vara bra att kontrollera huruvida städfirman plockar undan eller inte. Det är nämligen inte helt ovanligt att städföretag med hemstädning stockholm endast städar “där man kommer åt” och då behöver du se till att det är så undanplockat som möjligt innan. Det gäller naturligtvis inte alla städfirmor, men det är vanligt förekommande och handlar om att minimera risken för att saker ska gå sönder. Har du ytor i känsliga material så är detta något som behöver meddelas innan och detsamma gäller för gamla och känsliga möbler. Det är ditt ansvar att se till så att städfirman har så mycket information om ditt hem som möjligt. På så sätt minimerar du risken för att något går snett eller att en yta behandlas på fel sätt.

En annan sak som är viktig att tänka på är eventuella husdjur. Har du en hund eller katt i bostaden behöver du se till att djuret befinner sig på en säker plats och inte kan råka rymma eller hoppa ut genom ett fönster i samband med fönsterputs.