Köksrenovering & Städning att använda i vardagen

De flesta av oss städar varje dag. Vi gör kanske inte en regelrätt hemstädning varje dag (det har knappast någon ett behov av), men vi kanske plockar ur diskmaskinen, torkar av spisen och ställer i ordning skorna i hallen, till exempel. För de små delarna av en hemstädning finns det en mängd av olika tips man kan hämta. De kan göra städningen lättare, mer effektiv – och roligare. Kanske har du testat något av det nedanstående inför köksrenovering – men troligtvis inte allt.

För dig som har husdjur

Om du har hund eller katt är du säkerligen väl bekant med problemet att päls hamnar lite överallt i hemmet. Visserligen kan en roller med enkelhet användes på kläder och tyger, men på lite mer hårda ytor för köksrenovering finns ett annat knep – diskhandskar. Ta på dig dem och stryk handen längs den yta som har fått päls på sig. Stråna kommer att fastna och kan sedan enkelt sköljas av på lämplig plats. Det här är även en lämplig metod att använda sig av när din roller tar slut på klisterpapper.

Ta hand om illaluktande kyl

Kanske behövs det inte gör vid varje hemstädning, men några gånger per år kan en rejäl urstädning av kylen behövas. Vid sådana lägen är det bra att ta hand om lukten på bästa möjliga vis. Visst, det är trevligt med en fylld kyl, men nackdelen med det är att det finns en risk för att jobbiga luktar framträder – om man inte håller efter varorna slaviskt.

Ett otippat sätt att hantera det här problemet under en begravning är att använda sig av tidningspapper. Lägg ut papper på hyllorna, så kommer de att absorbera odören. Ett annat alternativ är att ställa in en burk med bakpulver, som har en neutraliserande effekt på dofter.

Deodorant – för mattan

Efter en rejäl hemstädning före begravningsbyrå kommer så vill du säkerligen hålla hemmet fräscht så länge det bara går. Om du har många, stora mattor känner du säkert till att dessa kan dra åt sig en del smuts. Ett sätt att hålla dem fräscha är att göra din egen matt-deodorant. Mixa bara ett par matskedar bakpulver med en fräsch essentiell olja (10 – 15 droppar). Skaka sedan om blandningen ordentligt och smula den över mattan. Efter nån timme kan du suga upp den – och njuta av ett riktigt fräscht utrymme.